Restaurace s překrásným výhledem na Prahu se vyznačuje nejen delikátní kuchyní a mistrovskými díly šéfkuchaře Pavla Sapíka, ale také překrásnou střešní terasou, která láká k obědům, večeřím či posezením u sklenky vína. Hosté mohou v letních měsících využívat i soukromý vstup do královských zahrad Pražského hradu přímo ze střešní terasy (Dočasně uzavřeno z nařízení Pražského hradu )

Restaurace se nachází ve 4. patře hotelu Golden Well (U Zlaté studně), odkud se přesvědčíte, že Praha je skutečně stověžatá. Historie budovy sahá až do roku 1528. a již kolem roku 1900 v domě sídlila malá hospůdka s úžasnou vyhlídkou na pražské střechy. V roce 2008 prošla restaurace rozsáhlou rekonstrukcí interiéru i zázemí. Na dnešní podobě vnitřních prostor se podíleli italští architekti Lorenzo Carmellini a Katrin Herden, kteří sem vnesli pro ně typickou zajímavou kombinaci moderního designu a renesančních prvků.

 

Náš bar je domovem unikátního krále koňaků z dílny Rémy Martin, a to Louis XIII., jenž jako jediný nese označení Ultra Premium Cognac. Přijďte k nám skleničku ochutnat – na baru či v restauraci Vám ji velmi rádi nabídneme. „Ludvík třináctý“ vznikl již v roce 1724. Jedná se o směs 1200 eaux-de-vieve starých40 – 100 let a hrozny, z nichž je vyroben, pocházejí výhradně z francouzské vinařské oblasti Grande Champagne. 

Restaurace Terasa U Zlaté studně se v dubnu 2013 stala domovem jedinečného Moët & Chandon „Privileges“ klubu, což je exkluzivní program určený pro pouhou stovku pečlivě vybraných restaurací světa. Zařazením se mezi tuto gastronomickou elitu získává Terasa přístup k vzácnému výběru vintage ročníků, které při vhodném food pairingu připraví skutečně nezapomenutelný gurmetský zážitek.

V nabídce jsou tři atraktivní vintage ročníky Moët & Chandon – 1988, 1995 a 1996. Hlavní specialitou je vintage ročník 1978 v láhvi Magnum a ročník 2000 v láhvi Mathuselah. Oba unikáty jsou k dispozici pouze v jediném exempláři. Kompletní přehled najdete v našem vinném lístku.

 

ŠÉFKUCHAŘ PAVEL SAPÍK

Šéfkuchař Pavel Sapík a jeho tým vytvářejí ve své kuchyni téměř alchymistická díla. Pavel se narodil v roce 1975 do rodiny talentovaných kuchařů s mnohaletou tradicí. Podle dobových záznamů se jejich rod pocházející z jižní Moravy zabývá "hostinskými a řeznickými službami" již od 17. století.

Vaření bylo jeho dětstvím, kuchyně byla – a stále je – jeho hřištěm. Své umění zdokonaloval na různých zahraničních stážích v Rakousku, Francii, Itálii, Indii, Singapuru, Hongkongu a Německu.

terasa 1000
Tip
Poukaz 1000 CZK
1 000 Kč

Poukaz na konzumaci v hodnotě 1000 CZK v restauraci Terasa U Zlaté Studně.

Skladem 
Detail
193
terasa 2000
Tip
Poukaz 2000 CZK
2 000 Kč

Poukaz na konzumaci v hodnotě 2000 CZK v restauraci Terasa U Zlaté Studně.

Skladem 
Detail
194
terasa 3000
Tip
Poukaz 3000 CZK
3 000 Kč

Poukaz na konzumaci v hodnotě 3000 CZK v restauraci Terasa U Zlaté Studně.

Skladem 
Detail
195
terasa 5000
Tip
Poukaz 5000 CZK
5 000 Kč

Poukaz na konzumaci v hodnotě 5000 CZK v restauraci Terasa U Zlaté Studně.

Skladem 
Detail
196
terasa degu 2 osoby bez vina
Akce Novinka
"Degustační menu pro 2 osoby" s kávou a vodou
7 000 Kč
5 800 Kč
(–17 %)

Degustační menu s kávou a minerální vodou pro 2 osoby v restauraci Terasa U Zlaté Studně

Skladem 
Detail
199
terasa degu 2 osoby s vinem
Akce Novinka
"Degustační menu pro 2 osoby" s vinným párováním
11 000 Kč
9 000 Kč
(–18 %)

Degustační menu s vinným párováním pro 2 osoby v restauraci Terasa U Zlaté Studně

Skladem 
Detail
200
6 položek celkem